Aqua Maris - Bez mikroplastike, bez brige

Tko?
JGL - Aqua Maris
Kada?
Svibanj 2023
Što?
Kampanje
ZADATAK

JGL razvija inovativne farmaceutske proizvode poput Aqua Marisa, linije prirodnih preparata na osnovi morske vode iz Jadrana. Čistoća vode zagarantirana je jer se prikuplja daleko od onečišćenja, u blizini Nacionalnog parka Sjeverni Velebit u Hrvatskoj, na dubini od 20 metara. Aqua Maris proizvodi prvi su i jedini sprejevi bez mikroplastike, a naš je zadatak bio osmisliti kampanju koja će to komunicirati, uz sve potrebne ATL i BTL materijale.

Aqua Maris - Bez mikroplastike, bez brige-2
Aqua Maris - Bez mikroplastike, bez brige-2
KONCEPT
Mikroplastika je toliko sitna da je našem oku nevidljiva, pa o njoj često i ne mislimo. Upravo smo stoga željeli potaknuti potrošače na razmišljanje o tome bi li je primjećivali da je puno veća negoli zapravo jest.
TVC i print kampanja sastoje se od tri scene. Svaka od njih prikazuje donekle surealnu situaciju pri čemu je neki predmet prikazan izvan svog prirodnog okruženja, što smeta protagonistima. Primjerice, labud za plažu u ovom se slučaju nalazi u kadi, zorbing lopta za igru u prirodi nalazi se u dnevnom boravku, dok dvorac na napuhavanje blokira ulaz u kuću.
Iako scene prate različite situacije i protagoniste, zajednička im je ideja, odnosno pri svakoj se postavlja ključno pitanje “Da je mikroplastika ovolika, bi li nam smetala?”, dok se istovremeno naglašava kako je Aqua Maris prvi i jedini sprej bez mikroplastike.

Tražite li još sličnih projekata?

Sviđa vam se ono što vidite? Evo nekoliko drugih projekata u ovoj kategoriji koji bi vas mogli zanimati.