Latini - Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Tko?
Latini Taste Local
Kada?
Prosinac 2018
Što?
Branding, Pakiranja
ZADATAK

“Latini” jesu lokalno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo smješteno u središnjoj Istri. Bave se proizvodnjom raznih poljoprivrednih proizvoda - od maslinovog ulja, preko octa, pa sve do različitih proizvoda od voća kao što su marmelade i sokovi. Naš je zadatak bio osmisliti i dizajnirati vizualni koncept ovog brenda, ali i pakiranje boce maslinovog ulja kao najvažnijeg proizvoda našeg klijenta.

Latini - Ekstra djevičansko maslinovo ulje-2
Latini - Ekstra djevičansko maslinovo ulje-2
Latini - Ekstra djevičansko maslinovo ulje-3
KONCEPT

Kako bi ulje “Latini” dobilo svoj povijesni kontekst, odlučili smo dizajnom ispričati stoljetnu priču gospodarstva koja počinje 1880. godine kada je barba Tone dnevnicu zarađivao u
maslinicima istarskih Talijana, zvanih Latini. Jednog je dana za dnevnicu dobio kariranu košulju, netipičnu za to doba, zbog koje su mještani njegovoj obitelji nadjenuli nadimak Latini. 140 godina kasnije njegovi nasljednici, i sami vlasnici maslinika, u čast voljenom pretku i nadimku obitelji, svoj brend autohtonog maslinovog ulja nazivaju Latini. Tako smo bocu maslinovog ulja obukli u zelenu kariranu košulju i time je pretvorili u portret davnog pretka. Izvornost proizvoda naglašava etiketa zataknuta u džepić košuljice, na kojoj je ispisana ova obiteljska priča.

Latini - Ekstra djevičansko maslinovo ulje-5
Latini - Ekstra djevičansko maslinovo ulje-6

Tražite li još sličnih projekata?

Sviđa vam se ono što vidite? Evo nekoliko drugih projekata u ovoj kategoriji koji bi vas mogli zanimati.